Hakkebøf med sellerifritter og svampesauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramfrosne bønner
  • 1/2 stkknoldselleri
  • 2 spskallroundkrydderi- eller paprika
  • 500 gramhakket oksekød
  • 125 gramchampignon- eller andre svampe
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmaizena
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi ved godt, det lyder lidt frelst og hippieagtigt, men vores grønne fritter smager VIRKELIG godt. Sellerifritterne bliver sprøde udenpå og bløde indeni, og bønner bliver knasende sprøde. Og når de så bliver serveret til noget så klassisk som en hakkebøf med lækker svampesauce, smager de om muligt endnu bedre.

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Tø bønnerne op og skræl selleriet. Skær selleriet i stave på størrelse med dine yndlingsfritter. Læg bønner og selleri på hver sin bageplade med bagepapir og vend med en god slat olivenolie og halvdelen af allroundkrydderiet på hver. Sæt begge plader i ovnen og bag dem i ca. 30 minutter, til begge dele er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs! Husk i øvrigt, at når du bruger allroundkrydderi, behøver du ikke tilsætte ekstra salt :o)

2. Form kødet til bøffer og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt olie, til de er, som du bedst kan lide dem: rosa eller gennemstegte.

3. Når bøfferne er færdige, tager du dem af panden og dækker dem til. Rist nu de vaskede svampe i et par minutter på panden uden at gøre den ren - tilsæt evt. lidt mere olie, så de ikke brænder på. Tilsæt herefter mælk og bouillonterning og varm op under omrøring. Når sovsen simrer, tilsætter du lidt efter lidt maizenaen rørt ud i lidt vand, til sovsen har den ønskede konsistens. Husk, at sovsen først begynder at tykne, når den koger. Tilsæt kulør, til sovsen har den farve, du bedst kan lide, og smag til med salt og peber.

4. Server hakkebøfferne med selleri- og bønnefritter - og masser af sauce! Velbekomme :o)

Tip

Husk, at det er ikke sikkert, at bønner og selleri skal have lige lang tid i ovnen. Men det er vigtigt, at du giver bønnerne så tilpas lang tid, at de bliver helt sprøde. Men husk at vende dem jævnligt og hold godt øje, så de bliver lysebrune - men ikke sorte!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre