Hakkebøf med spaghetti af squash og majs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkmajskolber
  • 1 fedhvidløg
  • 75 gramfeta i tern
  • 150 gramsoltørrede tomater i olie
  • 2 stksquash
  • 500 gramhakket oksekød
  • 4 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  maizena
  •  olivenolie
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hakkebøf er en sand klassiker! Her serveret med majs og "squashspaghetti", der får mange unger til at synes, at det pludselig er sjovt at spise grøntsager. Du kan vælge at servere bøfferne med brun sovs - men de kan også sagtens spises uden. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Fjern bladene fra majskolberne og skær enderne fra. Del hver majskolbe i tre og kog dem i saltet vand i ca. 10 min. Hæld olien fra tomaterne.

2. Blend hvidløg, feta og soltørrede tomater i olie i en blender eller en minihakker, til det har konsistens som en pesto. Hvis den er for tyk og sej, kan du tilsætte lidt olivenolie eller vand fra fetaen. Smag til med salt og peber.

3. Vask de squashen og kør den gennem et "spaghettijern" til grøntsager, der kan købes billigt i de fleste isenkræmmerbutikker. Hvis ikke du har et "spaghettijern", kan du sagtens lave spaghettierne alligevel. Skær først squashen i meget tynde skiver på langs. Læg skiverne oven på hinanden og skær dem nu i tynde strimler, ligesom spaghetti. Vend dem med tomatpestoen.

4. Form kødet til bøffer, hak dem med en kniv på begge sider og krydr med salt og peber. Steg dem ved jævn varme i lidt olie og vend dem hyppigt, så de ikke brænder på. Server hakkebøfferne som du bedst kan lide dem: Rosa eller gennemstegte.

5. Når bøfferne er færdige, tager du dem af panden og dækker dem til. Hvis du vil have sovs til, hælder du mælk og smuldret bouillonterning på panden og varmer op under omrøring. Når sovsen simrer, tilsætter du lidt efter lidt maizenaen rørt ud i lidt vand, til sovsen har den ønskede konsistens. Husk, at sovsen først begynder at tykne, når den koger.

6. Tilsæt kulør, til sovsen har den farve, du bedst kan lide, og smag til med salt og peber. Server med squashspaghetti og majskolber - og evt. en klat kold smør og lidt salt til kolberne. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre