Hakkebøffer i svampesovs med ovnbagte kartofler og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 750 gramfrosne kartoffelbåde
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkæble
  • 1 stkgranatæble
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 spskmajsstivelse
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hakkebøffer i svampesovs med ovnbagte kartofler og salat

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Hakkebøffer med svampesovs smager VIRKELIG godt.. selvom nogen børn måske piller svampene fra. Men hey, så er der jo flere til de voksne! Vi serverer retten med ovnbagte kartofler og en syrlig salat med æbler og granatæbler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 750 gramfrosne kartoffelbåde
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkæble
  • 1 stkgranatæble
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 spskmajsstivelse
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  dressing efter eget valg
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

2. Skyl salaten og skær æblet i skiver. Halver granatæblet og mas kernerne ud ved at "massere" skallen med hænderne over en skål. Har du købt granatæblekerner i en bøtte, giver det vist sig selv! Bland det hele sammen og top med valgfri dressing.

3. Form kødet til bøffer og krydr med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt smør og olie, til de er, som du bedst kan lide dem. Når bøfferne er næsten færdige, tager du dem af panden - uden at gøre den ren - og dækker dem til.

4. Imens bøfferne steger, skærer du løgene i tern. Rens og vask champignonerne og skær dem i halve og steg herefter begge dele på panden, du har brugt til at stege bøffer på. Tilsæt evt. lidt mere fedtstof, så de ikke brænder på.

5. Tilsæt madlavningsfløde, vand, smuldret bouillonterning og timian og lad hele herligheden koge op under omrøring ved svag varme. Smag sovsen til med salt, peber og citronsaft.

6. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Læg bøfferne op i sovsen og lad dem simre i sovsen til bøfferne er færdige.

7. Server hakkebøfferne med svampesovs, kartoffelbåde og granatæblesalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æblerne i skiver. De kan også være med til at få granatæblekernerne ud af skallen, skære champignonerne i skiver og smage saucen til.

Nogle bouillonterninger kan være ret hårde. I så fald er det en god idé at smuldre dem i en kop og opløse dem med lidt kogende vand, inden du hælder dem i saucen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre