Hakkebøffer med bacon og bagt kartoffel

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramhakket oksekød
  • 100 grambacon i skiver
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1/2 stksquash
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 4 stkbagekartofler
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hakkebøffer med bacon på grillen dufter bare af sommeren - selv om vinteren! Denne ret kan du dog både lave på grillen og på panden. Og hvis du har en mikroovn, tager det kun ca. 10 minutter at fremtrylle lækre bagte kartofler som tilbehør. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Form fire eller flere hakkebøffer af kødet. Vikl 1 stykke bacon omkring siderne på hver bøf - sæt det evt. fast med en tandstik og krydr bøfferne med salt og peber. Steg bøfferne på grillen, hvis vejret er til det. Hvis ikke, kan du også sagtens stege dem på en pande. Sørg dog for, at baconen er gennemstegt - steg evt. bøfferne lidt på siderne, hvis du vil være helt sikker.

2. Skær resten af baconen i stykker og læg dem på en kold pande og tænd for kogepladen på middel varme. Når baconen begynder at smelte, tilsætter du finthakket løg og hvidløg og lader det stege et par minutter, til løgene er blevet klare. Tilsæt herefter squash og peberfrugt i tern og steg i ca. fem minutter, til det har taget farve men stadig har bid. Krydr med salt og peber.

3. Vask og skrub kartoflerne grundigt og prik dem fem gange hver med en gaffel. Læg dem på en tallerken i mikroovnen og varm dem i fem minutter ved fuld effekt. Vend dem og giv dem fire minutter på den anden side - også ved fuld effekt. Stik i kartoflerne med en gaffel for at mærke, om de er bløde og gennembagte hele vejen igennem. Hvis ikke, giver du dem 1-2 minutter mere. Server med en klat koldt smør i midten sammen med grøntsagerne og bøfferne.

4. Velbekomme!

Tip

Laver du bagekartoflerne i ovnen, skal du bage dem i en forvarmet ovn på 200 grader varmluft i ca. 40-45 minutter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre