Hakkebøffer med bløde løg, sauce, kartofler og bønner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 stkløg
  • 650 gramsmå kartofler
  • 4 stkfærdigformede hakkebøffer
  • 450 gramfrosne bønner
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  sovsekulør
  •  syltede asier
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hakkebøffer med bløde løg, sauce, kartofler og bønner

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Her får du en ægte klassiker med hakkebøffer, bløde løg og en lækker sauce, som vi serverer med kartofler, kogte bønner og syltede asier som tilbehør.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 stkløg
  • 650 gramsmå kartofler
  • 4 stkfærdigformede hakkebøffer
  • 450 gramfrosne bønner
  • 1 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  •  sovsekulør
  •  syltede asier
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Skær løgene i skiver. Steg dem i lidt olie på en pande ved middel varme. De skal have lidt tid, før de tager farve og bliver bløde - så sæt dem over fra begyndelsen. Krydr evt. med salt og peber.

2. Vask eller skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt. Afhængigt af størrelsen på kartoflerne, skal de koge 10-20 min. Prik i dem med en gaffel. Når de føles lige nøjagtigt møre og slipper gaflen, er de færdige. Gem vandet fra kartoflerne - det skal bruges til saucen!

3. Krydr bøfferne med salt og peber. Steg dem på en pande i lidt smør og olie, til de er, som du bedst kan lide dem. Når bøfferne er færdige, tager du dem af panden - uden at gøre den ren - og dækker dem til.

4. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand i fem minutter.

5. Tilsæt madlavningsfløde og kartoffelvand på panden sammen med en smuldret bouillonterning og lad hele herligheden koge op under omrøring ved svag varme.

6. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til saucen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til saucen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

7. Server hakkebøfferne med bløde løg, kartofler, grønne bønner, asier og masser af sauce. Eller SOVS.. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle eller vaske kartoflerne. De kan også smage sovsen til.

Mere smag: Hvis du vil have lidt mere smag, så tilsæt timian og svampe i sovsen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre