Hakkebøffer med parmesankartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 50 gramrevet parmesan
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
  • 500 gramhakket oksekød
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hakkebøffer er en dansk klassiker - både på grill og pande. Og vores sprøde parmesankartofler er en sand nyklassiker. De er helt sprøde og smager VIRKELIG godt. Her er hakkebøffer og kartofler serveret med en hurtig tomatsalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne grundigt, eller skræl dem, hvis de er svære at få helt rene. Skær kartoflerne i 1/2 cm tykke skiver med din bedste og skarpeste kniv - eller endnu bedre: På et mandolinjern. Men husk nu at passe på fingrene!

3. Læg kartoffelskiverne i en skål og skyl dem grundigt et par gange, så den mælkehvide stivelse forsvinder. Så bliver kartoflerne nemmere sprøde. Tør skiverne grundigt i et rent viskestykke og vend dem med en god slat olivenolie i en skål.

4. Spred kartoflerne ud i et enkelt lag på to bageplader beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, drys med parmesanost og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.

5. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Skær også mozzarellaen i skiver og læg dem taglagt sammen med tomaterne på et fad eller hver tallerken. Dryp med lidt olivenolie, salt og peber og top evt. med lidt grønt, hvis du har det på lager.

6. Form bøffer af kødet, krydr med salt og peber og steg dem, som du bedst kan lide dem, på pande eller grill. Server med de sprøde parmesankartofler og tomatsalat.

7. Velbekomme :o)

Tip

Det er klart billigst at købe et helt stykke ost i supermarkedet og rive det selv. Og så smager det også meget bedre. Vælg evt. den variant, der hedder Grana Padano. Det er ikke ægte parmesan, men smager næsten lige sådan og er en hel del billigere.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre