Hakkebøffer med sommersalat og hvidløgsdressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Hakkebøffer og kartoffelsalat
  • 650 gramnye kartofler
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 150 gramedamamebønner
  • 20 stkcherrytomater
  • 50 gramærteskud
  • 500 gramhakket oksekød
  •  olivenolie
  •  smør
  •  peber
  •  salt
  • Dressing
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 pottepurløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hakkebøffer med sommersalat og hvidløgsdressing

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Nye danske kartofler er et kæmpe hit, når de er i sæson. Vi har lavet en sommerlig kartoffelsalat med ærteskud, asparges og cherrytomater. Vi serverer salaten med hvidløgsdressing som tilbehør til hakkebøffer. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Hakkebøffer og kartoffelsalat
  • 650 gramnye kartofler
  • 1 bundtgrønne asparges
  • 150 gramedamamebønner
  • 20 stkcherrytomater
  • 50 gramærteskud
  • 500 gramhakket oksekød
  •  olivenolie
  •  smør
  •  peber
  •  salt
  • Dressing
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.5 pottepurløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 15 minutter alt efter størrelsen. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand og skær dem i mindre stykker.

2. Bræk den nederste og trevlede del af aspargesene. De knækker selv af lige der, hvor den trevlede del slutter.

3. Blanchér aspargesene i spilkogende vand i ca. 30 sekunder og overhæld dem med det samme med koldt vand. Hvis ikke du kan få asparges, så kog i stedet grønne bønner i saltet vand i 2-3 minutter. Skær dem i mindre stykker.

4. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skyl tomaterne og halver dem. Bland kartoflerne med asparges, tomater, edamamebønner og ærteskud.

5. Form kødet til hakkebøffer og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne på grillen, hvis vejret er til det, eller på en pande ved middel varme i en blanding af smør og olie. Tag dem af panden og dæk dem til, indtil de skal serveres.

6. Bland cremefraiche med skyllet og hakket purløg, presset hvidløg og sennep og smag til med salt og peber.

7. Server de saftige bøffer med kartoffelsalat og dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære tomater og knække asparges. De kan også forme deres egen hakkebøf.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre