Hakkebøffer med tornadokartofler, estragondressing og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 bundtradiser
  • 3 stkforårsløg
  • 2 stkavocado
  • 0.5 stkcitron
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 pottefrisk estragon
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.25 spsksød sennep
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  paprika
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hakkebøffer med tornadokartofler, estragondressing og salat

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Har du nogensinde smagt tornadokartofler? Hvis ikke så skal du glæde dig! De er nemlig mega lækre og sprøde - og lidt sjove når de er serveret på spyd. Vi serverer dem som tilbehør til krydrede hakkebøffer med estragondressing og salat. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 bundtradiser
  • 3 stkforårsløg
  • 2 stkavocado
  • 0.5 stkcitron
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 pottefrisk estragon
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 0.25 spsksød sennep
  •  grillspyd
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  paprika
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skrub kartoflerne og sæt kartoflerne på grillspyd - en kartoffel pr. spyd på langs. Skær med en skarp kniv en spiral i kartoflen fra toppen til bunden helt ind til spydet. Træk lidt ud i hver ende og fordel den twistede kartoffel på grillspydet. Det er samme teknik som i videoen, du kan se i tipssektionen.

3. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir, smør dem med olie og drys med paprika og salt og peber. Du kan også bruge allroundkrydderi eller lignende, hvis du har det på lager. Bag dem i ovnen i 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne.

4. Skær spidskål i strimler. Skyl og skær radiser i skiver. Rens og skær forårsløg i ringe. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Dryp med lidt citronsaft så avocadoen ikke bliver brun. Bland det hele sammen og top med valgfri dressing.

5. Bland oksekødet sammen med æg, oregano, salt og peber og form kødet til bøffer. Steg dem på en pande i lidt smør og olie, til de er, som du bedst kan lide dem.

6. Pluk estragonbladene af stænglerne. Hak dem fint og bland med creme fraiche og sennep og smag til med salt og peber.

7. Server hakkebøfferne med tornadokartofler, estragondressing og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære avocadoen i skiver. De kan også skære radiser i skiver og trække kartoflerne ud, når du har skåret dem i spiraler.

Mere smag: Du kan sagtens peppe dressingen op med mayo, hvidløg, paprika og lidt chili.

Du kan se, hvordan du skærer og twister kartoflerne her.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre