Hakkebøffer med kartoffelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Hakkebøffer og kartoffelsalat
  • 500 gramsmå kartofler
  • 125 gramsukkerærter
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 0.5 pottepurløg
  • 500 gramhakket oksekød
  •  olivenolie
  •  smør
  •  peber
  •  salt
  • Dressing
  • 2 dlcremefraiche 9 %
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 0.5 pottepurløg
  • 0.5 spsksød sennep
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hakkebøffer er en sikker vinder hjemme hos os fra Mambeno! Her har vi serveret klassikeren med kartoffelsalat, sukkerærter og cherrytomater - samt en lækker krydderdressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager ca. 15 minutter alt efter størrelsen. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand.

2. Skyl sukkerærter og tomater og skær dem i mindre stykker. Hak basilikum og purløg fint og gem halvdelen til dressingen. Bland grøntsagerne med halvdelen af krydderurterne, lidt olie og kartofler i en skål. Smag til med salt og peber.

3. Form kødet til hakkebøffer og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne på grillen, hvis vejret er til det, eller på en pande ved middel varme i en blanding af smør og olie. Tag dem af panden og dæk dem til, indtil de skal serveres.

4. Bland cremefraiche med resten af de hakkede krydderurter og sennep - og smag til med salt og peber.

5. Server de saftige bøffer med kartoffelsalat og dressing.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære tomater og sukkerærter i mindre stykker. De kan også forme deres egen hakkebøf.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre