Halloween-småkager til udstikkerforme

Ingredienser

( 60 styks )

  • 150 gramsmør
  • 150 grambrun farin
  • 150 gramsirup
  • 1 stkæg
  • 1 tskstødt kardemomme
  • 1 tskstødt ingefær
  • 1 tskbagepulver
  • 550 gramhvedemel
  •  bagepapir
  •  kageudstikkere
  •  flormelis
  •  koldt vand
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Småkager er ikke kun til jul - de er også perfekte til Halloween! Her har vi lavet en simpel udgave, der smager fantastisk af ingefær og kardemomme. Vi har brugt de fineste Halloween-udstikkere og pyntet kagerne med glasur. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Smelt smørret i en gryde sammen med brun farin og sirup. Det må ikke blive for varmt - smørret skal blot smelte.

3. Rør det godt sammen og afkøl massen i ca. 10. minutter. Pisk det herefter sammen med æggene.

4. Tilsæt kardemomme og ingefær og rør godt. Bland bagepulver sammen med mel og tilsæt det til smørblandingen. Ælt det hele godt sammen.

5. Rul dejen ud med en kagerulle til den er ca. 4 mm. i tykkelsen. Udstik fine kager af dejen med dine yndlingsudstikkere, eller skær dem ud i favoritforme med en kniv. Ælt den overskydende dej sammen igen og rul ud til flere kager. Den sidste stump dej kan du trille til pebernødder. Mums!

6. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen 5-6 minutter, til de er gyldne på toppen. Men hold lige øje med, at de ikke bliver for mørke i kanten. Tag kagerne ud og lad dem køle af.

7. Når kagerne er afkølet, er det tid til at dekorere dem med glasur. Bland flormelis med en sjat kogende vand, som anvist på pakken. Du kan evt. komme glasuren i en frysepose og klippe et lille hul i hjørnet, så du kan bruge den som sprøjtepose. Du kan også bare komme den på med en ske.

8. Lad glasuren tørre - og SÅ må der guffes!

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at røre og ælte dejen. De kan også være med til at udstikke og pynte - og selvfølgelig hjælpe til med at spise dem!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre