Hawaii-kylling med ananas og ris - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 3 stkporre
  • 200 gramchampignon
  • 1 spskkarry
  • 8 dlkokosmælk
  • 2 terninghønsebouillon
  • 2 dlvand
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 700 gramkyllingeinderfilet
  • 1 dåseananas i skiver
  • 100 grampeanuts
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Den smager altså virkelig godt, denne her Hawaii-kylling - også selvom du bor i Herning eller Helsinge! Vi serverer den i fad med ananas, ris, hakkede peanuts og den lækreste karrysauce med kokos. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Begynd imens med at ordne grøntsagerne. Rens og skyl porrerne grundigt og skær dem i skiver. Rens champignonerne og skær dem i kvarte. Steg begge dele i lidt olivenolie i en gryde sammen med karry.

3. Tilsæt kokosmælk, smuldret boullion, vand og revet ingefær. Smag saucen til med salt og peber.

4. Hæld saucen op i et stort ildfast fad - eller to mindre fade, så der er et fad til i morgen. Læg kyllingefileterne i fadet og læg ananasskiverne oven på. Har du travlt, kan du halvere kyllingefileterne, så er de hurtigere færdige.

5. Stil fadet i ovnen og bag fileterne i 20-25 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.

6. Hak peanutsene fint i en minihakker eller med en skarp kniv.

7. Server den lækre Hawaii-kylling med ris og hakkede peanuts på toppen. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rense champignonerne og skære dem i kvarte. De kan også toppe kyllingefileterne med ananas. Husk god køkkenhygiejne, når du og ungerne rører ved råt kød.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre