Helstegt mørbrad med røsti og sommersalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stksvinemørbrad
  • 125 grambacon i skiver
  • 600 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 2 stkæg
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkmango
  • 100 gramblåbær
  • 10 stkcherrytomater
  •  smør
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kartoffelrøsti smager fantastisk! Her har vi serveret dem med helstegt svinemørbrad, svøbt i bacon, og en nem, lækker og sommerlig salat. Du kan erstatte baconen med parmaskinke, hvis du vil køre den helt fedtfattige stil. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft eller fyr op under grillen.

2. Puds mørbraden ved at skære de største og mest genstridige sener fra med din yndlingskniv. Krydr med salt og peber og vikl baconskiver rundt om mørbraden.

3. Læg mørbraden i et ovnfast fad eller en alubakke. Hæld en smule vand i bunden af fadet og steg mørbraden i ovnen eller ved indirekte varme på grillen, til den er gennemstegt eller svagt rosa i midten - alt efter smag. Det tager ca. 30-40 minutter alt efter størrelse.

4. Lav imens røstierne. Skræl kartoflern og riv dem groft - enten på et rivejern eller endnu bedre (og hurtigere) i en foodprocessor. Klem så meget væske ud af kartoflerne, som du kan. Lad ungerne hjælpe - det synes de er sjovt! Hak løgene fint og rør dem sammen med kartofler og æg - og lidt salt og peber.

5. Smelt en god slat smør og olivenolie på en pande og form fine røstier med hænderne. Klem igen væde ud af kartoffelblandingen. Steg dem, så de ikke er gennemstegte men blot lysebrune på begge sider. Vær forsigtig, når du vender dem - brug en paletkniv eller lignende.

6. Læg røstierne på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem færdige i ovnen sammen med mørbraden - det tager ca. 10 minutter.

7. Lav imens salaten af skyllet salat, mango i tern, skyllede blåbær og skyllede cherrytomater skåret i halve.

8. Lad mørbraden trække i ca. 10 minutter på et spækbræt, inden du skærer den. Servér den med salat og de sprøde røstier.

9. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre