Hjemmelavede cornflakes-nuggets med kartofler og majs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramfrosne kartoffelbåde
  • 200 gramcornflakes
  • 1 stkæg
  • 350 gramkyllingeinderfilet
  • 2 stkmajskolber
  • 0.5 stkagurk
  • 1.5 dlcreme fraiche eller skyr
  • 100 grampickles
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mums! De sprødeste hjemmelavede nuggets vendt i cornflakes, som vi serverer med kartofler i ovnen, majskolber og agurk i stave. Opskriften er ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med en slat olivenolie og og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Kom cornflakes i en pose og lad ungerne give dem en byge velrettede håndkantsslag! Bland nu cornflaksene med salt og peber og hæld dem ud på en flad tallerken. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Skær inderfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i æg, så det er godt fordelt på alle stykker. Vend dem herefter i de knuste cornflakes.

4. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter - til de er gennemstegte. Du kan også stege dem i olie på en pande eller i frituren, hvis det skal være ekstra syndigt.

5. Fjern blade og de der mega irriterende hår fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter. Altså kolberne - ikke hårene!

6. Skyl agurken og skær den i stave til gnavergrønt.

7. Bland cremefraiche eller skyr sammen med pickles og smag til med salt og peber.

8. Server de bagte kartofler med nuggets, majskolber, agurk og dressing.

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindrebørn i køkkenet: Lad dine børn knuse cornflaksene - det er super sjovt! De kan også sagtens skære agurk i stave.
Husk i øvrigt at gemme en nuggets eller to til ungernes madpakker, hvis der ellers er nogle til overs!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre