Hjemmelavede karameller

Sponsoreret af:  

Ingredienser

( 30 styks )

  • 100 gramLurpak smør
  • 100 gramsukker
  • 100 grambrun farin
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramglykosesirup
  • 397 gramkondenseret mælk
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det her er altså bare de nemmeste og lækreste karameller! De er lavet i mikroovnen og er perfekte til julegave, værtindegave - eller bare til at spise selv.. Vi har brugt kondenseret mælk, som fås på små dåser fra bl.a. Nestlé i de fleste supermarkeder. Tag ungerne med i køkkenet og lav opskriften sammen - det er super hyggeligt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i mikroovnen ved ca. 750 watt i en skål med låg, der kan tåle at komme i.. ja, mikroovnen! Brug glas-, keramik eller plastikskåle af blød plastik. Brug ikke skåle af hård plast, melamin og lign. Det tager 1-2 minutter, før smørret er smeltet.

2. Hæld resten af ingredienser i skålen og rør godt det hele godt sammen til en jævn masse.

3. Giv massen 2 minutter i mikroovnen, tag den ud og rør rundt - pas på, det er varmt! Giv massen 2 minutter mere, tag den ud og rør rundt. Giv den nu en sidste tur på 2 minutter og rør rundt igen. Massen skal ha' konsistens som sirup.

4. Beklæd en lille form, der måler ca. 20 x 20 cm (eller hvad du nu lige har på lager i nogenlunde samme størrelse) med bagepapir og hæld massen i. Stil den på køl i ca. 2 timer.

5. Når massen har sat sig, kan den skæres eller klippes i tern - størrelsen bestemmer du selv!

6. Pak karamellerne ind i små pakker af bagepapir eller cellofan - så bliver de ekstra fine.

7. Og SÅ må der smovses. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet. Lad dine børn være med til at måle ingredienserne af og røre rundt i starten, inden massen bliver alt for varm. De kan også skære eller klippe karamellerne i stykker og pakke dem ind i cellofan eller bagepapir.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre