Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
Hjemmelavede laksenuggets smager virkelig godt. Vi serverer dem med nye kartofler, aioli og rodfrugtfritter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramfrosne rodfrugtfritter
- 650 gramnye kartofler
- 100 grampanko eller almindelig rasp
- 1 stkæg
- 225 gramlaksefileter
- 0.5 stkagurk
- 100 gramaioli
- bagepapir
- olivenolie
- salt
- peber
- grillspyd
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Læg rodfrugterne på en bageplade med bagepapir. Vend dem i lidt olivenolie og bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.3
Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand i 5-10 minutter. Er du i tvivl om de er færdige, stik en kniv i en af kartoflerne. Glider kartoflen af kniven, er de færdige.4
Bland rasp med salt og peber og hæld det ud på en flad tallerken. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Fjern skindet fra laksen og skær den i mundrette stykker. Vend dem først i æg og herefter i rasp.5
Læg laksestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 minutter. Du kan også stege dem i lidt olie på en pande eller komme dem i airfryeren.6
Skyl agurken, halver den og skær den i mundrette bidder. Du kan enten sætte dine nuggets og agurk på spyd eller servere dem på en tallerken.7
Server de lækre laksenuggets med kartofler, aioli og rodfrugtfritterne. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindrebørn i køkkenet: Lad dine børn skære agurk i stykker. De kan også vende laksen i æg og rasp.