Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Hjemmelavede majstortillas er super nemme at lave, og så smager de virkelig godt til mexikanske retter. Her har vi lavet dem med både majsmel og hvedemel. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 0.5 dlkogende vand
- 150 grammajsmel
- 100 gramhvedemel
- 0.5 tsksalt
- 1 tskbagepulver
- 1 spskrapsolie
- 0.70 dlkoldt vand
- fryseposer
Fremgangsmåde
1
Kog vandet i en elkedel. Bland majsmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en skål.2
Tilsæt olie og både kogende og koldt vand og rør dejen sammen. Dejen skal være helt samlet, så det kan godt være, at du skal tilsætte enten mere mel eller vand. Form ca. 8-10 kugler af dejen og lad dem hvile i 5-10 minutter.3
Skær to fryseposer op, så de bliver dobbelt så store. Læg den ene pose på bordet med en kugle dej ovenpå og læg herefter den anden frysepose over dejen.4
Rul dejen flad med en kagerulle i mellem poserne, så de er ca. 0.5 cm tykke. Steg dem bagefter på begge sider på en pande med smagsneutral olie, til de har taget lidt farve. Fortsæt, til der er ikke er flere.5
Server de lune tortillas til din yndlings mexikanske ret. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn rulle dejen ud og stege tortillas, men pas på, at olien ikke sprutter!