Hjemmelavede nuggets med ovnkartofler og melonsalat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramfrosne kartoffelbåde
  • 200 gramhavregryn
  • 2 stkæg
  • 900 gramkyllingefilet
  • 30 gramsesamfrø
  • 0.5 stkmelon
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede nuggets med ovnkartofler og melonsalat - til to dage

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Hjemmelavede nuggets paneret i havregryn og serveret med lækker melonsalat. Opskriften er beregnet til to dage så gem halvdelen af den stegte kylling til lækre kyllingespyd i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramfrosne kartoffelbåde
  • 200 gramhavregryn
  • 2 stkæg
  • 900 gramkyllingefilet
  • 30 gramsesamfrø
  • 0.5 stkmelon
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med en sjat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Bland nu havregryn med salt og peber og hæld blandingen ud på en flad tallerken. Pisk æggene sammen i en anden dyb tallerken.

4. Skær hver filet ud i ca. 4-5 mundrette stykker. Vend den første halvdel af kyllingestykkerne i æg. Vend dem herefter i havregrynene. Den anden halvdel af kyllingen skal steges uden paneringen og bruges til retten i morgen.

5. Steg både de panerede og de ikke panerede kyllingestykker på en pande i en god sjat olie. Gem de ikke panerede til aftensmaden i morgen.

6. Rist sesamfrøene på en tør pande til de er lysebrune og popper en smule. Husk at ryste panden, så de ikke brænder på. Lad frøene køle af på en tallerken.

7. Skræl vandmelonen og skær den i store tern. Skræl løget og skær det i tynde skiver. Bland melon og løg og smag melonsalaten til med saften fra en citron, salt og peber. Top med ristede sesamfrø.

8. Riv skallen fra citronen på den fine side af rivejernet. Bland med creme fraiche, presset hvidløg og sennep. Smag til med salt og peber.

9. Server de hjemmelavede nuggets med kartoffelbåde, citrondressing og melonsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære melonerne i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre