Hjemmelavede nuggets med ovnkartofler og melonsalat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramnye kartofler
  • 200 gramhavregryn
  • 2 stkæg
  • 900 gramkyllingefilet
  • 30 gramsesamfrø
  • 0.5 stkmelon
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede nuggets med ovnkartofler og melonsalat - til to dage

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Hjemmelavede nuggets, paneret i havregryn, serveret med lækker melonsalat. Opskriften er beregnet til to dage så gem halvdelen af den stegte kylling til lækre kyllingespyd i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramnye kartofler
  • 200 gramhavregryn
  • 2 stkæg
  • 900 gramkyllingefilet
  • 30 gramsesamfrø
  • 0.5 stkmelon
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 spsksød sennep
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Skrub kartoflerne og skær dem i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem i lidt olie og bag dem i ovnen i ca. 25-30 minutter. Husk at vende dem undervejs.

2. Hæld havregrynene ud på en flad tallerken og tilsæt salt og peber. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken.

3. Skær hver filet ud i ca. 4-5 mundrette stykker. Vend den første halvdel af kyllingestykkerne i æg. Vend dem herefter i havregrynene. Den anden halvdel af kyllingen skal steges uden paneringen og bruges til retten i morgen.

4. Steg både kyllingestykker med panering og dem uden på en pande i en god sjat olie. Gem kyllingen uden panering til aftensmaden i morgen.

5. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de er lysebrune. Husk at ryste panden, så de ikke brænder på. Lad frøene køle af på en tallerken.

6. Skær vandmelonen i mundrette stykker. Skræl løget og skær det i tynde skiver. Bland melonen og løget sammen i en skål og smag til med saften fra en citron, salt og peber. Top med ristede sesamfrø.

7. Riv skallen fra citronen på den fine side af rivejernet. Bland med creme fraiche, presset hvidløg og sennep. Smag til med salt og peber.

8. Server de hjemmelavede nuggets med kartoffelbåde, citrondressing og melonsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære melonen i tern og blande salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre