Hjemmelavede skumfiduser

Ingredienser

( Mange! )

  • 18 bladehusblas
  • 2  dlkoncentreret hyldeblomstsaft
  • 0.5 dlvand
  • 500 gramsukker
  • 3 tskvaniljesukker
  • 200 gramflormelis
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hjemmelavede skumfiduser

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Vi siger det med det samme: Forbered dig på en vanedannende godbid! Hjemmelavede skumfiduser er slet ikke svære at lave, og du kan tilsætte lige den smag og farve, du bedst kan lide. Som f.eks. vores udgave med hyldeblomst. Med andre ord: Hjemmelavet slik der kan varieres i det uendelige. What's not to like? God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 18 bladehusblas
  • 2  dlkoncentreret hyldeblomstsaft
  • 0.5 dlvand
  • 500 gramsukker
  • 3 tskvaniljesukker
  • 200 gramflormelis

Fremgangsmåde

1. Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Læg ét ark ned i vandet ad gangen, så de ikke klistrer sammen, og lad det stå.

2. Hæld nu saft, vand, sukker og vaniljesukker i en gryde og lad det koge op ved svag varme. Husk at røre jævnligt. Lad sirupmassen koge i ca. 15 min, eller til det har en temperatur på 110 grader. Brug et sukker- eller grilltermometer til at måle med. Men sørg for at det ikke rører bunden af gryden.

3. I mens siruppen koger tager du en form eller bradepande og sier et godt lag flormelis ud i bunden - ca. en halv centimeter.

4. Når siruppen er kogt færdig, slukker du for blusset og lader massen køle af i ca. fem minutter, eller til temperaturen er omkring 80 grader.

5. Knug al vandet ud af husblassen og læg et stykke ad gangen ned i sirupmassen. Det er én af de opgaver, ungerne synes er ret sjov at hjælpe med - men pas på! Massen er varm! Rør hvert stykke husblas ud i sukkermassen, inden du lægger et nyt i. Når al husblassen er opløst, hælder du sirupmassen op i en røremaskine eller skål og så skal der ellers piskes for fuld drøn - i ca. 10-15 minutter.

6. Pas på ikke at piske for meget, så massen bliver for stiv. Konsistensen er rigtig, når massen ikke drypper, men kun ganske langsomt glider af piskerisene.

7. Fordel nu massen i formen eller bradepanden. Et godt tip er at sætte massen "fast" i den ene side og så ellers trække den ud i resten af formen. Si til sidst et godt lag flormelis ud over og lad herligheden stå i ca. to timer.

8. Løsn massen fra kanterne og tag hele den stivnede skumfidusmasse op på et skærebræt. Brug et pizzahjul eller en skarp kniv til at skære massen i lige præcis de størrelser og former, du og ungerne kan lide. Vend stykkerne i lidt flormelis så de ikke klistrer.

9. Og så er der bare at sige: MUMS!

Tip

Ønsker du at tilsætte smag til skumfiduserne, kan du røre forskellige smagsgivere i massen, efter du har tilføjet husblassen. F.eks. karamelekstrakt, lidt lakridspulver eller lignende. Det er også sjovt at gemme en lille vingummi, et stykke chokolade, eller hvad du nu synes, i skumfiduserne. Du skal blot presse det ned i massen, når du har fordelt den ud i formen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre