Hjemmelavet hyldeblomstsaft med citron

Ingredienser

( 3 liter )

  • 40 stkhyldeblomstskærme
  • 2 litervand
  • 1000 gramsukker
  • 4 spskcitronsyre
  • 3 stkøkologisk citron
  •  Atamon
  •  patentflasker
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Blomstrende hyld er et stensikkert tegn på, at sommeren endelig er kommet, jubii! Og det er super hyggeligt at tage på jagt efter hyldeblomsttræer i lokalområdet sammen med ungerne. Det eneste, du behøver, er en pose, en saks - og skarpe øjne til at spotte de hvide blomster.. og nå ja, lidt tålmodighed. Her får du vores opskrift på den lækreste hyldeblomstsaft!

Fremgangsmåde

1. Skyl og rens hyldeblomsterne nænsomt, klip de største stilke fra og læg blomsterne i en stor skål eller gryde. Hvis du er helt sikker på, at hyldeblomsterne er rene og rystet fri for skidt og smådyr, kan du undlade at skylle dem. Så får du mere smag i saften. Men skyl dem, hvis du er i tvivl.

2. Hæld vand, sukker, citronsyre, revet skal og saften fra citronerne i en tom gryde. Giv det hele et hurtigt opkog, imens du rører, til sukkeret er opløst.

3. Hæld den varme sukkerlage over hyldesblomsterne og lad det hele trække i 2-3 dage i køleskabet eller et køligt sted.

4. Hæld blandingen igennem et rent klæde eller en si. Hvis du vil have ekstra hyldeblomstsmag i saften, kan du knuge hyldeblomsterne for den sidste saft. Tilsæt Atamon som anvist på flasken.

5. Skyl også flaskerne med Atamon, inden du hælder saften på - så holder den længere.

6. Opbevar flaskerne et køligt sted og servér saften med et par citronskiver og isterninger i solen.

7. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre