Hjemmelavet kransekage

Ingredienser

( 24 styk )

  • Kransekagemasse
  • 500 grammarcipan
  • 100 gramsukker
  • 75 gramflormelis
  • 2 tskvanillesukker
  • 75 grampasteuriserede æggehvider
  •  bagepapir
  • Glasur
  • 150 gramflormelis
  • 2 spskkogende vand
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hjemmelavet kransekage smager fantastisk og passer perfekt til nytår, barnedåb og alle mulige andre dage, hvor der bare skal kræses lidt ekstra om venner og familie. Og det er slet ikke svært at lave! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Smuldr marcipanen i en skål og rør den sammen med sukker, flormelis og vanillesukker med en elpisker eller i en røremaskine. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt, til du har en ensartet masse.

3. Hæld massen i en sprøjtepose eller blot en ganske almindelig frysepose. Klip et hul på ca. 2 cm i diameter og sprøjt nu lange "pølser" ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Så får du lange kransekagestænger, som du kan skære i stykker, når de er bagt færdige. Du kan også vælge at sprøjte kransekagemassen ud i mindre stykker på ca. 7 cm. i længden. Så får du små enkelte kransekagestykker.

4. Fugt fingrene med vand og form forsigtigt kransekagestænger og stykker i trekantformer. De kan flyde en lille smule ud, når de bliver bagt, så sørg for, at de bliver tilpas høje.

5. Bag kransekagerne i ovnen i 10-12 minutter, eller til de er svagt gyldne på toppen. Hold øje og pas på ikke at give dem for meget, så de bliver tørre. Lad dem køle helt af på bagepladen.

6. Brug nu en palet eller lignende til at løsne kransekagerne fra bagepapiret. Bland flormelis med kogende vand, til du har en masse med konsistens som sød sennep på flaske. Tilsæt kun lidt kogende vand ad gangen, da glasuren nemt bliver for tynd.

7. Hæld glasuren i en sprøjte- eller frysepose. Brug en tylle med et lille rundt hul eller klip et hul på størrelse med en tændstik i fryseposen. Lav nu fine glasurmønstre på kransekagerne og lad det størkne.

8. Så er der de fineste hjemmelavede kransekager!

9. Velbekomme :o)

Tip

Kransekage skal ikke være gennembagt på samme måde som øvrigt bagværk. Midten skal være blød og lækker. Og da du bruger pasteuriserede æggehvider, skal du ikke være nervøs for noget som helst - altså udover, om du har lavet nok ;o) Du kan også skære en lomme på langs af de ubagte kransekagestænger og fylde dem med tynde stænger af blød nougat. Fugt fingrene, tryk marcipanen sammen om nougaten og lav nu de klassiske trekantformer.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre