Hjemmelavet lagkage med chokoladecreme, jordbær og blåbær

Ingredienser

( 1 stk )

  • Lagkagebunde
  • 4 stkæg
  • 150 gramsukker
  • 150 gramhvedemel
  • 0.25 spskbagepulver
  • 0.5 spskvanillesukker-
  • Fyld
  • 0.5 dlpiskefløde
  • 2 spskkakaopulver
  • 50 gramsirup
  • 400 gramjordbær
  • 200 gramblåbær
  • Glasur og pynt
  • 100 gramflormelis
  • 1 spskkakaopulver
  •  kogende vand
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lagkage er en fødselsdagsklassiker! Her har vi lavet en helt hjemmelavet udgave med hjemmebagte bunde, og det er slet ikke svært. VI har fyldt lagkagen med chokoladeflødeskum, jordbær og blåbær og toppet med chokoladeglasur. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.

2. Start med at piske æg og sukker til det bliver luftigt og lyst. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål: Mel, bagepulver og vanillesukker og vend det forsigtigt i æggemassen.

3. Smør en rund kageform som har en diameter på 20-25 cm. Hæld dejen i og bag den i ovnen i ca. 30 min.

4. Lad den tykke bund køle af og skære den herefter igennem til tre lige store bunde.

5. Pisk flødeskummet blødt - det må endnu ikke blive stift. Sigt kakaopulveret i flødeskummet, tilsæt siruppen og pisk videre indtil det stivner. Skyl jordbærrene, fjern toppen og skær dem i skiver.

6. Læg en lagkagebund på et fad. Smør et lag flødeskum ovenpå og top med jordbær og skyllede blåbær. Læg en lagkagebund ovenpå, gentag og slut af med en lagkagebund. Gem både lidt bær og flødeskum til pynt på toppen.

7. Lav en glasur ved at røre et par dråber kogende vand sammen med flormelis og kakaopulver. Smør chokoladeglasuren ud på toppen. Pynt med flødeskum og bær, som du bedst kan lide det.

8. Stil kagen på køl og server den når gæsterne er klar til kage. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at piske flødeskummet. De kan selvfølgelig også være med til at pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre