Hjemmelavet mayonnaise

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 80 grampasteuriserede æggeblommer
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskhvidvinseddike
  • 2.5 dlrapsolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hjemmelavet mayonnaise

I samarbejde med

Mayonnaise lyder måske kompliceret at lave selv, men tro os: Det er super nemt! Du skal kun bruge fem ingredienser, og det tager kun fem minutter. Husk blot at æg og olie skal ha' stuetemperatur. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 80 grampasteuriserede æggeblommer
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskhvidvinseddike
  • 2.5 dlrapsolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Stil æg og olie på køkkenbordet i et par timer før du skal lave mayonnaisen, så begge dele får stuetemperatur.

2. Pisk æggeblommerne sammen med salt og eddike i en skål.

3. Hæld en lille smule olie i skålen og pisk videre. Hæld gradvist mere olie i, mens du pisker, til mayonnaisen samler sig. Smag til med salt og peber.

4. Har du lyst, kan du pifte din mayo op med med krydderurter, hvidløg eller chili. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre