Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
I det sene forårs- og de tidlige sommermåneder bugner det med modne ribs, solbær m.m. Desværre bliver de syrlige bær hurtigt spist af havens fugle, men skynder du dig at plukke en god skålfuld, kan du lave lækker saft til solrige dage på terrassen eller altanen - det smager fantastisk. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 kgribs eller andre bær
- 1 litervand
- 4 dlsukker
- Atamon
- patentflasker
Fremgangsmåde
1
Skyl bærrene og nip dem af stilkene - frygt ej, hvis der kommer små stilke med. Dem sier du bare fra senere. Hæld ribsene i en gryde og tilsæt vand, så det dækker - ca. en liter. Kom låg på og lad blandingen koge, til ribsene "springer". Det tager ca. 20 minutter.2
Hæld blandingen igennem et rent klæde eller en si. Tilsæt sukkeret og rør rundt indtil sukkerkrystallerne er opløst. Tilsæt Atamon som anvist på flasken.3
Skyl også flaskerne med Atamon, inden du hælder saften på - så holder den længere.4
Opbevar flaskerne et køligt sted og servér saften med et par citronskiver og isterninger i solen.5
Velbekomme!Tip
Hvis du ikke har ribs i haven, kan du f.eks. erstatte bærrene med solbær, hindbær eller stikkelsbær.