Hjemmelavet ribssaft

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 kgribs eller andre bær
  • 1 litervand
  • 4 dlsukker
  •  Atamon
  •  patentflasker
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I det sene forårs- og de tidlige sommermåneder bugner det med modne ribs, solbær m.m. Desværre bliver de syrlige bær hurtigt spist af havens fugle, men skynder du dig at plukke en god skålfuld, kan du lave lækker saft til solrige dage på terrassen eller altanen - det smager fantastisk. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl bærrene og nip dem af stilkene - frygt ej, hvis der kommer små stilke med. Dem sier du bare fra senere. Hæld ribsene i en gryde og tilsæt vand, så det dækker - ca. en liter. Kom låg på og lad blandingen koge, til ribsene "springer". Det tager ca. 20 minutter.

2. Hæld blandingen igennem et rent klæde eller en si. Tilsæt sukkeret og rør rundt indtil sukkerkrystallerne er opløst. Tilsæt Atamon som anvist på flasken.

3. Skyl også flaskerne med Atamon, inden du hælder saften på - så holder den længere.

4. Opbevar flaskerne et køligt sted og servér saften med et par citronskiver og isterninger i solen.

5. Velbekomme!

Tip

Hvis du ikke har ribs i haven, kan du f.eks. erstatte bærrene med solbær, hindbær eller stikkelsbær.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre