Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
60+ min
Her har vi lavet en klassisk vaniljeis med fløde og masser af vaniljesukker, og du kan sagtens lave isen uden at have en fancy ismaskine. Server isen med hakket chokolade og evt. bær og frugter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 5 dlpiskefløde
- 3 dlsødmælk
- 2 spskvaniljesukker
- 80 grampasteuriserede æggeblommer
- 200 gramsirup
- 100 grammørk chokolade
Fremgangsmåde
1
Kom fløde, mælk og vaniljesukker op i en gryde og varm det op - det må ikke koge.2
Pisk æggeblommer og sirup i en skål, til det er lyst og luftigt.3
Hæld lidt efter lidt den varme fløde sammen med æggeblommerne, mens du pisker derudaf, til cremen er tyknet. Lad den herefter køle af. Du kan enten komme cremen en tur i ismaskinen, hvis du har sådan en, og ellers skal den blot i en bøtte og så i fryseren. Husk at røre i cremen et par gange undervejs, mens den fryser.4
Isen er klar efter ca. 5 timer. Hvis du lader den stå i fryseren natten over, skal du huske at tage den op ca. 30 min. inden servering.5
Server isen med hakket chokolade eller skyllede frugter. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde mælk og fløde i gryden. De kan også piske æggeblommer og sirup luftigt.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.