Hjemmelavet vanilleis med hakket chokolade

Ingredienser

( 1 portion )

  • 5 dlpiskefløde
  • 3 dlsødmælk
  • 2 spskvanillesukker
  • 80 grampasteuriserede æggeblommer
  • 200 gramsirup
  • 100 grammørk chokolade
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en klassisk vanilleis med fløde og masser af vanillesukker, og du kan sagtens lave isen uden at have en fancy ismaskine. Server isen med hakket chokolade og evt. bær og frugter. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kom fløde, mælk og vanillesukker op i en gryde og varm det op - det må ikke koge.

2. Pisk æggeblommer og sirup i en skål, til det er lyst og luftigt.

3. Hæld lidt efter lidt den varme fløde sammen med æggeblommerne, mens du pisker derudaf, til cremen er tyknet. Lad den herefter køle af. Du kan enten komme cremen en tur i ismaskinen, hvis du har sådan en, og ellers skal den blot i en bøtte og så i fryseren. Husk at røre i cremen et par gange undervejs, mens den fryser.

4. Isen er klar efter ca. 5 timer. Hvis du lader den stå i fryseren natten over, skal du huske at tage den op ca. 30 min. inden servering.

5. Server isen med hakket chokolade eller skyllede frugter. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde mælk og fløde i gryden. De kan også piske æggeblommer og sirup luftigt.  

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre