Huevos Rancheros med spejlæg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1  spskpaprika
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dlvand
  • 1 dåsekidneybønner
  • 4 stkæg
  • 6 stkfuldkornstortillas
  • 2 stkavocado
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  • 1 stklime
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hu.. Ho.. He.. A' hvaffor noget? Huevos Rancheros er egentlig oprindeligt en slags mexikansk morgenmad, men vi tillader os altså at servere den lidt senere på dagen. For retten er perfekt som vegetarisk og børnevenlig aftensmad: Lune tortillas toppet med lækkert fyld og spejlæg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær løg og hvidløg i tern. Rens peberfrugterne og skær dem i tern. Steg det hele på en pande i lidt olivenolie. Tilsæt paprika, spidskommen og koriander og steg det hele i et par minutter.

2. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, vand og kidneybønner og lad det simre i 5 minutter.

3. Slå æggene ud på en varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber, steg dem til spejlæg og læg dem på en tallerken.

4. Lun tortillaerne på en pande eller i ovnen. Skær avocado i skiver og dryp dem med lidt limesaft, så de ikke bliver brune. Hæld creme fraiche i en lille skål og skær lime i både.

5. Stil det hele frem på bordet og sammensæt nu jeres yndlings Huevos Rancheros ved at lægge en tortilla på en tallerken og toppe med yndlingsfyldet. De kan både spises med kniv og gaffel uden at være rullet sammen (så kan I konkurrere om, hvem der kan lave den pæneste topping), eller de kan rulles sammen som en shawarma.

6. Buen provecho... eller bare velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugt i skiver. De kan også slå æggene ud på panden og skære avocado.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre