Hurtige og sprøde havrekager med chokolade

Ingredienser

( 18 stk. )

  • 75 gramsmør
  • 125 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 125 gramsukker
  • 0.5 spskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 0.25 spskbagepulver
  • 1 spskhvedemel
  • 50 grammørk chokolade
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Havregrynskager er virkelig nemme at lave og så smager de super godt. Vi har lavet dem med smeltet chokolade på toppen. Du kan også sagtens piske en creme og komme den i midten af to havrekager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Smelt smørret i mikroovnen og bland det med havregryn.

3. Pisk æg og sukker luftigt og hvidt i en skål.

4. Bland vanillesukker sammen med salt, bagepulver og mel og rør det i æggeblandingen. Tilsæt havregryn- og smørblandingen til du har en samlet masse.

5. Læg en lille spiseskefuld dej på en bageplade beklædt med bagepapir. Der kan være ca. ni på en plade. Dejen flyder ud, når den bliver bagt, så læg dem ikke for tæt. Bag havrekagerne i ca. 8-10 minutter til de er sprøde og gyldne.

6. Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem i en skål af glas eller keramik. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad i en gryde. Det gør du ved at varme en gryde med vand op til kogepunktet og sætte skålen med chokoladen ned i vandet, så den ikke rører bunden af gryden. Det er vigtigt, at skålen enten har håndtag eller er lidt større end gryden, så den ikke tipper i vandet. Rør løbende i chokoladen, indtil den er helt smeltet.

7. Hæld chokoladen i en frysepose og klip et lillebitte hul i det ene hjørne. Pynt kagerne med tynde chokoladetråde og lad dem køle af.

8. Så må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ingredienserne i skålen. De kan også lægge skefulde af dej på bagepladen og pynte kagerne med chokolade til sidst. Mere smag: Tilsæt reven skal fra en økologisk appelsin eller citron.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre