Hurtigt grydebrød - sprød skorpe og svampet indeni

Ingredienser

( 1 stk. )

  • 5 dlkærnemælk
  • 1.5 dlkogende vand
  • 2 spskolivenolie
  • 30 gramgær
  • 0.5 spsksukker
  • 0.5 spsksalt
  • 600 gramhvedemel
  • 150 gramølandshvedemel
  •  husholdningsfilm
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Grydebrød er en fantastisk måde at lave et brød, der minder om bagerens surdejsbrød. Når du bager brød i en gryde med låg, opstår der damp i gryden, som giver brødet fugt. Og når du fjerner låget til sidst, får brødet en super sprød skorpe. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Rør kærnemælk sammen med kogende vand og tilsæt olie, gær og sukker. Rør til gæren er opløst. Tilsæt salt, hvedemel og ølandshvedemel. Rør dejen sammen til den er uden klumper.

2. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 2-3 timer ved stuetemperatur.

3. En halv time før brødet skal bages, skal ovnen tændes på 250 grader varmluft. Sæt den tomme gryde ind i den kolde ovn, uden låg fra begyndelsen og lad den varme godt op i mindst 30 minutter.

4. Efter en halv time tager du gryden ud - HUSK grydelapper! Hæld nu dejen direkte ned i gryden uden fedtstof eller lignende. Det skal helst gå ret hurtigt, så gryden ikke mister varme. Læg låg på, sæt gryden tilbage i ovnen og bag brødet i en halv time.

5. Tag låget af og bag brødet i yderligere 15 minutter - det er nu den sprøde skorpe dannes.

6. Tag gryden ud af ovnen - HUSK grydelapper. Hæld brødet ud af gryden og lad det køle af på en rist, så der er luft under bunden. På den måde bliver skorpen ikke fugtig af kondens.

7. Spis brødet til morgenmad, frokost eller som tilbehør til aftensmaden. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre gæret ud i væsken og hælde mel i skålen. Koldhævet: Hvis du ønsker at lave opskriften med koldhævet dej, så den hæver i køleskabet natten over, skal du blot tilsætte 10 gram gær i stedet for 30 gram.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre