Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
De her kyllingedeller er virkelig lækre! Serveret med kokossauce, ris, mangodressing og peanuts og koriander på toppen. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvedelen af ris, sauce og deller til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- ris
- 0.5 pottefriske koriander
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 2 stkæg
- 2 dlmælk
- 900 gramhakket kyllingekød
- 5 spskhvedemel
- 800 gramfrossen tikka masala-blanding
- 0.5 spskkarry
- 4 dlkokosmælk
- 1 dlkogende vand
- 250 gramfrosne mangostykker
- 1 stklime
- rapsolie
- 2 tsksalt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Hak koriander, løg, hvidløg, æg og mælk i en minihakker til det er finthakket. Bland med hakket kyllingekød, hvedemel og salt og peber. Rør det godt sammen.3
Form nu farsen til runde deller med en ske eller hænderne, som du har fugtet i lidt vand. Sæt dem (altså dellerne - ikke hænderne!) på en bagplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ca. 20 minutter - til de er gennemstegte inden i.4
Steg grøntsagsblandingen i en gryde med olie og lad det stege i fem minutter. Tilsæt herefter karry og kokosmælk. Smag til med salt og peber. Hvis saucen er for tyk, kan du tilsætte lidt vand.5
Sæt vandet til at koge i en elkedel eller gryde. Hæld mangostykker i en høj skål. Blend dem med det kogende vand og smag til med friskpresset limesaft.6
Server de lækre kyllingedeller med ris, karrysauce, mangosauce, peanuts og evt. lidt koriander på toppen. Husk at gemme halvedelen af ris, sauce og deller til i morgen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at tage korianderblade af potten. De kan også være med til at røre farsen sammen og forme små deller med en ske.