Indonesisk kylling med flødeskum og banan

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 8 stkkyllingeoverlår- eller en hel kylling
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stkbananer
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 2 fedhvidløg
  • 2 tskkarry
  • 1 tsksambal oelek- kan udelades
  • 1 dlmangochutney- sød
  •  fuldkornsris
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne opskrift er indsendt af Marie, der er mor til Lily og Norma. Og indrømmet! Da vi så opskriften, syntes vi, ligesom du måske gør, at kombinationen af krydret flødeskum, kylling og banan lød ret mærkelig. Men det smager fuldkommen fantastisk! Prøv selv :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Kog kyllingestykkerne i en stor gryde med vand, til de er gennemkogte. Det tager ca. 20-30 minutter. Tjek ved at stikke en kødnål eller lignende ind i kødet. Er kødsaften klar, er kyllingen gennemkogt.

2. Rens og skyl imens peberfrugterne og kær dem i tern og bananerne i skiver. Læg begge dele i bunden af et ovnfast fad, fordel kyllingestykkerne ovenpå og krydr med lidt salt og peber.

3. Pisk fløden til flødeskum og vend presset hvidløg, karry, sambal oelek og mangochutney i. Smag til med lidt salt og evt. mere karry, chili eller chutney efter smag og behag.

4. Og nu kommer den lidt mærkelig del - men bare rolig, det er ligesom med Disney-film: Det ender godt ;o) Fordel den krydrede flødeskum over kyllingen. Og ja, den smelter lidt undervejs, men det gør ikke noget. For flødeskummet bliver alligevel forvandlet til en cremet sauce i ovnen.

5. Steg kyllingen i ovnen til den er smuk lysebrun på toppen. Det tager ca. 20-30 minutter. Kog imens risene efter anvisningen på pakken. Tag kyllingen ud og server med dampende varme ris - og så må der guffes. MUMS og tak til Marie for den fantastiske opskrift. Velbekomme :o)

Tip

Marie har brugt en hel kylling. Det er også virkelig lækkert, men kræver længere kogetid. Har du tid, og bruger du en hel kylling, så kan du dele den i mindre stykker, inden du koger den. Eller partere den inden du putter flødeskum på. Det går lidt hurtigere og er nemmere i ovnen. Marie har også brugt mere sambal oelek i sin oprindelige opskrift - vil du ramme Maries udgave, tilføjer du bare lidt mere ild til flødeskummet. Sambal oelek er en chilipasta, der findes i små glas på hylden med asiatiske specialiteter i de fleste supermarkeder. Du kan også bruge chilisauce eller lignende - husk blot at smage til :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre