Jambalaya med rejer

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 125 gramfrosne pillede rejer
  • 1 litervand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramris
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spskpaprika
  • 75 gramtomatpuré
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 4 stkforårsløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Jambalaya er hofretten i Louisiana, men smager også ret godt i Danmark! Her har vi lavet vores egen version med rejer, der ikke brænder på tungen. Men er du og familien vild med flammer i munden, så tilsætter du selvfølgelig bare en håndfuld chili efter behag!

Fremgangsmåde

1. Tø rejerne op og lad dem dryppe af. Læg dem på et stykke køkkenrulle, der kan suge den overskydende væde. Sæt en gryde med vand og bouillonterninger til at koge. Når bouillonen koger, skruer du ned for varmen, så den bare står og hyggesimrer!

2. Hak løg og hvidløg fint og steg det i et par minutter i lidt olivenolie under omrøring i en stor gryde eller sauterpande.

3. Tilsæt ris, hakkede tomater, paprika og tomatpuré og rør rundt, til det koger. Tilsæt nu 1/4 af bouillonen og lad det simre stille og roligt, til al væden er næsten absorberet. Så tilsætter du 1/4 til, og sådan fortsætter du to gange endnu, til der ikke er mere bouillon. Husk at røre undervejs! Det tager ca. 20 minutter.

4. Hak de vaskede peberfrugter og forårsløg i fine tern og tilsæt dem sammen med rejerne. Varm op under omrøring og pas på, at jambalayaen ikke bliver for tyk. Hvis den gør det, tilsætter du bare en smule mere vand og evt. lidt ekstra smuldret bouillonterning.

5. Smag til med salt og peber og server med lidt grønt på toppen, f.eks. persille, hvis du har det i køkkenet. Men retten smager nu også helt fint uden!

6. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre