John Dillermand kage

Ingredienser

( Ca. 15 stk. )

  • 275 grammazarintærte
  • 2 spskjordbærmarmelade
  • 2 spskkakaopulver
  • 3 spskromaroma
  • 250 grammarcipan
  • 120 gramflormelis
  • 35 gramglykosesirup
  •  rød frugtfarve
  • 100 grammørk chokolade
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

John Dillermand kage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Okay, vi indrømmer: Det er sygt barnligt, men også ret sjovt! Vi er VILDE med John Dillermand, og derfor skal han selvfølgelig ha' sin egen kage! Alt efter temperament kan du dog også vælge at se det som en Find Holger-kage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 275 grammazarintærte
  • 2 spskjordbærmarmelade
  • 2 spskkakaopulver
  • 3 spskromaroma
  • 250 grammarcipan
  • 120 gramflormelis
  • 35 gramglykosesirup
  •  rød frugtfarve
  • 100 grammørk chokolade
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Blend mazarintærte, jordbærmarmelade, kakaopulver og romaroma i en foodprocessor eller minihakker, til du har en sammenhængende masse. Det tager 3-5 minutter. Læg massen på køl imens du laver marcipanen klar.

2. Ælt marcipan, flormelis og glykosesirup godt og grundigt til en samlet masse. Det tager ca. 10 minutter. Hvis massen er for klistret, tilsætter du mere flormelis - er den for tør, tilsætter du mere glykosesirup.

3. Tag 1/4 af marcipanmassen fra og ælt med lidt rød frugtfarve, til den er lige så rød, som Johns.. ja, altså.. diller!

4. Rul den hvide marcipan ud på et bord drysset med lidt flormelis, til det er ca. 2-3 mm tykt og måler ca. 15 x 40 cm. Rul den røde marcipan ud i samme tykkelse og et mål på 15 x 15 cm.

5. Skær den røde marcipan i tynde strimler på ca. 3 mm. Fugt den hvide marcipan med lidt vand, så de røde striber kan sidde fast. Læg de røde striber ovenpå den hvide bund med 4-5 mm imellem hver stribe. Drys lidt flormelis over marcipanen og rul forsigtigt med kagerullen, så de røde striber bliver en del af den hvide bund.

6. Form en pølse af dejen, så den er ca. 4-5 cm i diameter. Læg den på indersiden af det stribede marcipan og rul sammen, så det omslutter sig dejen. Skær det overskydende marcipan af og fugt lukningen med lidt vand, så den lukker tæt. Gentag til du har brugt alt dej og marcipan.

7. Sæt rullen på frost i ca. 30 minutter.

8. Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad i en gryde.

9. Du kan lade noget af rullen være lang og så skær noget af den ud i små stykker på 10 cm - alt efter, hvilket udtryk du vil have på dine træstammer. Dyp enderne af kagen i chokoladen, så det ca. 0.5 cm i hver ende. Stil dem på en tallerken beklædt med bagepapir og stil dem på køl til chokoladen er hård.

10. Så må der smovses. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at ælte dejen til en pølse. De kan også ælte marcipan og skære træstammerne over

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre