Jordbærkoldskål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 1/2 stkpasteuriserede æggehvider
  • 6 stkpasteuriserede æggeblommer
  • 1 stkvanillestang
  • 2 spskvanillesukker
  • 1/2 stkcitron
  • 50 gramsukker
  • 1 literkærnemælk
  • 200 gramjordbær
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En opdateret udgave af den danske sommerklassiker! Her har vi blendet friske jordbær i koldskålen, der gør den ekstra frisk og sommerlig. Har du ikke lige jordbær på lager, kan du bruge lige de bløde frugter, du har lyst til. F.eks. hindbær, mango, ferskener m.m. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk derefter æggeblommer, vanillestang, vanillesukker, revet skal af en halv citron og sukker rigtig godt sammen i en anden skål. Tilsæt derefter kærnemælken.

2. Skyl jordbærrene og fjern stilken. Skær jordbærrene i grove tern og tilsæt dem til koldskålen. Blend nu bær og koldskål sammen med en stavblender, til farven er fin og rød, og der ikke er flere klumper tilbage.

3. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i og smag evt. til med lidt citronsaft.

4. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre