Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
5 min
10 min
Er der noget bedre end nybagte boller med smør? Det skulle da lige være nybagte boller med smør og jordbærmarmelade. Denne opskrift er nem at gå til og smager skønt.
Portioner
Ingredienser
- 500 gramfrosne jordbær
- 150 gramsyltesukker
- 1 stkvaniljestang
- 1/2 stkcitron
- vand
- Atamon- kan udelades
Fremgangsmåde
1
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Varm jordbær, sukker, vand og vaniljekorn + stang op i en gryde. Kog derefter i 10 minutter. Husk at fjerne skummet med en ske undervejs.2
Smag til med citron og evt. lidt ekstra sukker.3
Hæld den varme marmelade på skoldede syltetøjsglas, luk og lad dem køle af.Tip
Hvis du synes, kan du tilsætte marmeladen lidt Atamon, så den kan holde sig længere i køleskabet. Men ofte er det nok blot at skolde syltetøjsglassene og opbevare marmeladen i køleskabet. Så kan den fint holde sig nogle uger - og tro os, den bliver hurtigt spist!