Jordbærmarmelade med vanille

Ingredienser

(1 portion )

  • 500 gramfrosne jordbær
  • 150 gramsyltesukker
  • 1 stkvanillestang
  • 1/2 stkcitron
  •  vand
  •  Atamon- kan udelades
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Er der noget bedre end nybagte boller med smør? Det skulle da lige være nybagte boller med smør og jordbærmarmelade. Denne opskrift er nem at gå til og smager skønt.

Fremgangsmåde

1. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Varm jordbær, sukker, vand og vanillekorn + stang op i en gryde. Kog derefter i 10 minutter. Husk at fjerne skummet med en ske undervejs.

2. Smag til med citron og evt. lidt ekstra sukker.

3. Hæld den varme marmelade på skoldede syltetøjsglas, luk og lad dem køle af.

Tip

Hvis du synes, kan du tilsætte marmeladen lidt Atamon, så den kan holde sig længere i køleskabet. Men ofte er det nok blot at skolde syltetøjsglassene og opbevare marmeladen i køleskabet. Så kan den fint holde sig nogle uger - og tro os, den bliver hurtigt spist!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre