Kajkager med hindbærcreme

Ingredienser

( 12 stk. )

  • Hindbærcreme
  • 4 bladhusblas
  • 250 gramfrosne hindbær
  • 100 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 4 dlpiskefløde
  • 100 gramhvid chokolade
  • 250 grammarcipan
  • 100 gramflormelis
  •  grøn frugtfarve
  •  rød frugtfarve
  • 3 stklagkagebunde
  • Glasur
  • 30 gramflormelis
  • 0.5 tskkakaopulver
  •  kogt vand
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Kajkager med hindbærcreme

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Kajkager er en klassiker! De smager virkelig godt, og så er det ret festligt at servere en grøn frø, som rækker tunge, når der er noget særligt, der skal fejres. Vi har lavet kajkagerne ekstra nemme, så vi bruger færdigbagte lagkagebunde med den lækreste hindbærcreme inden i. Rigtig god fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Hindbærcreme
  • 4 bladhusblas
  • 250 gramfrosne hindbær
  • 100 gramsukker
  • 1 spskvaniljesukker
  • 4 dlpiskefløde
  • 100 gramhvid chokolade
  • 250 grammarcipan
  • 100 gramflormelis
  •  grøn frugtfarve
  •  rød frugtfarve
  • 3 stklagkagebunde
  • Glasur
  • 30 gramflormelis
  • 0.5 tskkakaopulver
  •  kogt vand

Fremgangsmåde

Kagecreme

1. Kom husblas i en skål med vand, så det dækker.

2. Start med at lave en hindbærpuré ved at koge hindbær, sukker og vaniljesukker op i en gryde, indtil sukkeret er opløst. Kom det herefter igennem en si, så kernerne bliver siet fra. Sørg for at få så meget puré med som muligt. Tag ca. 3 spsk. hindbærpuré fra til at lægge kagebundene sammen med og opbevar det i køleskabet mens cremen sætter sig.

3. Varm fløden op ved lav varme sammen med hvid chokolade. Når chokoladen er smeltet, tages blandingen af varmen og blandes sammen med husblas knuget fri for vand og resten af hindbærpureen. Husblassen skal være helt opløst. Kom låg eller film over cremen og sæt den på køl i 6-7 timer - eller natten over.

4. Når cremen har sat sig, skal den piskes luftig. Kom den herefter i en frysepose og sæt den på køl, imens du gør resten klar.

5. Stik lagkagebundene ud med en rund udstikker på 5-6 cm. i diameter. "Lim" to bunde sammen med lidt hindbærpuré, så der er i alt ca. 12 dobbeltbunde.

6. Tag 1/10 af marcipanen fra - det skal bruges til tunger senere! Ælt resten af marcipanen sammen med flormelis og grøn frugtfarve, til du opnår den ønskede kulør. Ælt marcipanen til tungerne sammen med rød frugtfarve.

7. Klip et hul i hjørnet af fryseposen med cremen og pres creme ud på hver bund - de må gerne have en rund form - lidt som en flødebolle.

8. Rul den grønne marcipan ud i 12 lige store kugler, så de er ca. 2-3 mm tykke og har en diameter på 15-17 cm. Læg dem oven på cremen og fold det overskydende marcipan sammen bag på, så det forreste er glat. Skær overskydende marcipan fra med en kniv. Gentag på alle 12. kager.

9. Skær nu Kajs mund med en skarp kniv, så der er plads til tungen. Form små kugler af den røde marcipan, gør dem flade i hånden og skær en rille halvvejs ned. Sæt dem ind i munden.

Glasur

10. Rør flormelis sammen med kogt vand. Tag 1/5 fra og bland det med kakaopulver. Lav øjne med det hvide glasur og lav herefter pupillerne med kakaoglasur.

11. JUBIII, så må der endelig guffes, og kagerne kan også holde sig i køleskabet til dagen efter.

12. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at lave hindbærpuré. De kan også lave den grønne eller røde marcipan, udstikke bundene med en udstikker og sætte tungerne på Kaj!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre