Kalveculotte med fritter og bearnaise

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 grambagekartofler
  •  allroundkrydderi
  • 1 stkkalveculotte eller anden steg
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
  •  balsamicoeddike
  •  bearnaisesauce
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kalveculotte med fritter og bearnaise

I samarbejde med

4.4, Mambeno-favorit!

Den lækreste culotte i ovn eller på grill med hjemmelavede fritter, tomatsalat og bearnaise. Køb bearnaisen færdig eller lav din egen efter vores opskrift ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 grambagekartofler
  •  allroundkrydderi
  • 1 stkkalveculotte eller anden steg
  • 4 stktomater
  • 1 kuglemozzarella
  •  balsamicoeddike
  •  bearnaisesauce
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Vask bagekartoflerne grundigt og skær dem i grove stave - medmindre de er meget beskidte, behøver du ikke at skrælle dem. Læg stavene i en skål og skyl dem grundigt med vand, som du efterfølgende hælder fra. Har du tid, så fyld rent vand i skålen, så det dækker kartoflerne og lad dem stå i min. 30 minutter - det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og gør dem ekstra bløde og lækre indeni. Men det er ikke nødvendigt.

2. Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem igen med rent vand. Tør herefter kartoflerne grundigt i et rent viskestykke. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi.

3. Rids fedtet på stegen i tern. Krydr med salt og peber og brun stegen i lidt olie på en pande eller på grillen i et par minutter, til stegen er brunet på alle sider. Det gør den mere saftig, når du steger den.

4. Stil bradepanden med kartoflerne i ovnen - husk at vende dem undervejs. Stil samtidig stegen i ovnen i et fad med lidt vand i bunden, eller steg den på grillen ved indirekte varme, hvis vejret er til det. Steg den i ca. 45-60 min. pr. kilo og lad den efterfølgende trække i 10-15 minutter utildækket på et spækbræt. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer. Når stegen er 56-58 grader i midten, er den medium - men husk at tage stegen ud lidt før, da den steger videre, når den trækker. Så tager du den ud, når temperaturen er 52-54 grader, vil stegen ende med at være ca. 56-58. Smart ik' :o)

5. Hvis kartoflerne ikke er færdige, når stegen er taget ud, så fyr ovnen op på 225 grader varmluft og giv dem en sidste hedetur. Skyl tomaterne og skær dem og mozzarellaen i skiver. Læg dem taglagt på et fad, krydr med salt og peber og dryp med lidt olivenolie og balsamico. Lav bearnaisen efter anvisningen på pakken eller prøv vores opskrift ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten. Skær culotten i skiver fra den smalle ende og drej den halvvejs, så du hele tiden skærer på tværs af fibrene. Så er der serveret - velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre