Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Karrymarineret kylling serveret med en lækker lun kartoffelsalat vendt med bønner og ærter. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 450 gramkyllingefilet
- 1 stkøkologisk citron
- 0.5 spskkarry
- 650 gramsmå kartofler
- 200 gramfrosne ærter
- 300 gramfrosne bønner
- 0.5 stkagurk
- 200 gramcreme fraiche 13 %
- 1 fedhvidløg
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skær hver kyllingefilet i mindre stykker. Vend kyllingestykkerne i en skål sammen med skyllet og fintrevet citronskal, saften fra en citron, karry, lidt olie, salt og peber. Lad det trække i 10 minutter.2
Skrub kartoflerne og skær de store i mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand. Overhæld dem med koldt vand, så de køler lidt af men stadig er lune.3
Steg kyllingestykkerne på en pande til de er gennemstegte.4
Giv ærter og bønner et hurtigt opkog i en gryde i 2-3 minutter.5
Skyl agurken og riv den på den fine side af et rivejern. Pres væden ud af agurkestrimlerne med hænderne eller vrid dem i et helt rent viskestykke. Bland de drænede agurkestrimler med creme fraiche og presset hvidløg og smag til med salt og peber.6
Vend kartoflerne med bønner og ærter og server sammen med tzatzikien til den lækre marinerede kylling.Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive agurken og blande tzatzikien.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.