Kartoffel- og auberginefad toppet med frisk mozzarella. Hertil sprød salat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 stkaubergine
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 kuglemozzarella
  • 35 gramsalatmix
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrødløg
  • 50 gramkalamataoliven uden sten
  •  eddike
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker vegetarret med kartofler og aubergine vendt i en smagfuld tomatsovs. Hele herligheden toppes med frisk mozzarella og bages færdig i ovnen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand i ca. 10 min. Hæld herefter vandet fra kartoflerne.

3. Pil skrællen af løget og skær det i små tern. Skyl auberginen og skær den i små tern.

4. Varm en gryde op med en god sjat olivenolie og svits løg og auberginen heri. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oregano, timian og grøntsagsbouillon og lad det hele simre i ca. 10 min.

5. Vend de kogte kartoffeltern i retten og fordel det hele i et ildfast fad. Top med små stykker mozzarella.

6. Bag kartoffel- og auberginefadet i ovnen i ca. 10 min. til osten er smeltet og har fået en gylden overflade.

7. Skyl imens salaten og tomaterne og pil skrællen af rødløget. Skær tomaterne i kvarte og hak rødløget fint. Vend salat, tomater, rødløg og oliven sammen og smag til med olivenolie, eddike, salt og peber.

8. Server det gratineret kartoffel- og auberginefad med sprød salat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle auberginen, tomaterne og salaten.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre