Kartoffelsuppe med blomkål. Hertil grove croutoner og persilleolie.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grambagekartofler
  • 1 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 1 pottepersille
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelsuppe med blomkål. Hertil grove croutoner og persilleolie.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en skøn kartoffelsuppe og smuglet lidt blomkål i, uden ungerne opdager det! Vi serverer suppen med hjemmelavede brødcroutoner og persilleolie med hvidløg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 grambagekartofler
  • 1 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 1 pottepersille
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl og rens porren grundigt og skær den i grove stykker. Pil skrællen af halvdelen af hvidløgene og hak dem groft.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits kartofler, porre og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt blomkålsris, vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.

3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4. Skær flutene i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Skyl persillen og pil skrællen af den anden halvdel af hvidløgene. Giv persille og hvidløg en god snurretur i en minihakker sammen med en god sjat olivenolie.

6. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Tilføj cremefine og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

7. Server kartoffelsuppen i skåle med grove brødcrutoner og persilleolie som topping. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende brødcroutonerne i olivenolie, salt og peber og fordele dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre