Kartoffelsuppe med blomkål. Hertil grove croutoner og persilleolie.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grambagekartofler
  • 1 stkporre
  • 2 fedhvidløg
  • 350 gramfrossen blomkålsris
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 1 pottepersille
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en skøn kartoffelsuppe og smuglet lidt blomkål i, uden ungerne opdager det! Vi serverer suppen med hjemmelavede brødcroutoner og persilleolie med hvidløg. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl og rens porren grundigt og skær den i grove stykker. Pil skrællen af halvdelen af hvidløgene og hak dem groft.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits kartofler, porre og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt blomkålsris, vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.

3. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4. Skær flutene i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Skyl persillen og pil skrællen af den anden halvdel af hvidløgene. Giv persille og hvidløg en god snurretur i en minihakker sammen med en god sjat olivenolie.

6. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Tilføj cremefine og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

7. Server kartoffelsuppen i skåle med grove brødcrutoner og persilleolie som topping. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende brødcroutonerne i olivenolie, salt og peber og fordele dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre