Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker og cremet kartoffelsuppe med porre, som vi topper med en smagfuld oregano-olie, ristede solsikke- eller græskarkerner og yoghurt naturel. Hertil lune fuldkornsflutes. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 4 stkporre
- 700 grambagekartofler
- 1 litervand
- 2 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 pottefrisk oregano
- 0.5 dlrapsolie
- 0.5 fedhvidløg
- 6 stkminiflutes med fuldkorn
- 45 gramsolsikke- eller græskarkerner
- 2 dlpiskefløde
- 0.5 stkcitron
- 2 dlyoghurt naturel
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skær top og bund af porrerne og skyl dem grundigt. Gem lidt af den grønne top til drys på suppen. Smid resten væk. Flæk dem på langs og rens dem godt. Skær porrerne i grove stykker og steg dem i olie i en stor gryde.2
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Tilsæt dem i gryden sammen med vand og smuldret bouillon. Lad det hele koge i ca. 20 minutter til porrer og kartofler er møre. Lav imens oregano-olien.3
Nip oreganobladene fra potten og skyl dem. Blend dem med olie og hvidløg i en minihakker eller med en stavblender. Smag til med salt og peber.4
Lun flutene i brødristeren eller ovnen.5
Rist kernerne på en tør pande til de har taget lidt farve. Køl dem af på en tallerken. Bruger du kerner, der er ristede og saltede i forvejen, springer du bare dette punkt over.6
Tilsæt fløde i gryden og blend suppen med en stavblender, til den er helt glat. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.7
Server suppen med oregano-olie, ristede solsikke- eller græskarkerner, yoghurt og flutes som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære kartofler i tern og smage suppen til.