Kartoffelsuppe med sprøde kikærter og æbletern.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 850 gramkartofler
  • 1 stkporre
  • 1 fedhvidløg
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkæbler
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kartoffelsuppe med sprøde kikærter og æbletern.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en dejlig cremet kartoffelsuppe. Vi serverer suppen med sprøde kikærter vendt i spidskommen og æbletern på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 850 gramkartofler
  • 1 stkporre
  • 1 fedhvidløg
  • 6 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 2 stkæbler
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Skyl og rens porren grundigt og skær den i grove stykker. Pil skrællen af hvidløget og hak det groft.

2. Varme en dyb gryde op med olivenolie og svits kartofler, porre og hvidløg i ca. 5 min. Tilsæt vand og bouillon og bring det i kog. Lad det koge i ca. 20 min.

3. Skyl kikærterne og tør dem i et rent viskestykke. Varm en pande op med olivenolie og svits spidskommen let. Tilsæt kikærterne og lad dem stege med ved middelvarme i ca. 10 min. Husk at røre undervejs. Lad kikærterne køle af på en tallerken eller i en skål og drys med salt.

4. Skyl æblerne og skær dem i tern.

5. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt madlavningsfløde og varm suppen op. Smag til med salt og peber.

6. Server kartoffelsuppen med sprøde kikærter og æbletern. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og æblerne.

Ekstra smag: Drys med friskhakket timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre