Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Vegetariske deller lavet med kikærter, ærter, havregryn og æg. Serveret med ovnbagte kartofler og sprød grøn salat med oliven og mozzarella. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 1 dåsekikærter
- 2 stkrødløg
- 1 stkæg
- 60 gramhavregryn
- 0.5 terninggrøntsagsbouillon
- 150 gramfrosne ærter
- 75 gramsalatmix
- 100 gramkalamataoliven uden sten
- 150 grammini mozzarella
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne. Skær kartoflerne i halve og vend dem med en god sjat olivenolie og lidt salt og peber. Fordel dem i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 min.3
Skyl kikærterne og skær halvdelen af rødløgene i grove tern. Kom kikærter, rødløg, æg, havregryn og bouillon i en foodprocessor. Blend det hele sammen til en fast konsistens. Du kan også bruge en stavblender.4
Imens farsen blendes: Overhæld ærterne med kogende vand i en skål. Hæld vandet fra og blend ærterne med i farsen i ca. 1 min.5
Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Form herefter kikærtedellerne med en ske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.6
Skyl imens salaten og skær resten af rødløget og salat i den ønskede størrelse. Vend salat, rødløg, oliven og mozzarella sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.7
Server de lækre kikærtedeller med ovnbagte kartofler og sprød salat. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ingredienserne til kikærtedellerne i blenderen.
Ekstra smag: Top med husets yndlingsdressing.