Kikærtedeller med ærter. Hertil ovnbagte kartofler og sprød salat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 dåsekikærter
  • 2 stkrødløg
  • 1 stkæg
  • 60 gramhavregryn
  • 0.5 terninggrøntsagsbouillon
  • 150 gramfrosne ærter
  • 75 gramsalatmix
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  • 150 grammini mozzarella
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vegetariske deller lavet med kikærter, ærter, havregryn og æg. Serveret med ovnbagte kartofler og sprød grøn salat med oliven og mozzarella. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne. Skær kartoflerne i halve og vend dem med en god sjat olivenolie og lidt salt og peber. Fordel dem i et ovnfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 min.

3. Skyl kikærterne og skær halvdelen af rødløgene i grove tern. Kom kikærter, rødløg, æg, havregryn og bouillon i en foodprocessor. Blend det hele sammen til en fast konsistens. Du kan også bruge en stavblender.

4. Imens farsen blendes: Overhæld ærterne med kogende vand i en skål. Hæld vandet fra og blend ærterne med i farsen i ca. 1 min.

5. Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Form herefter kikærtedellerne med en ske og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

6. Skyl imens salaten og skær resten af rødløget og salat i den ønskede størrelse. Vend salat, rødløg, oliven og mozzarella sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.

7. Server de lækre kikærtedeller med ovnbagte kartofler og sprød salat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme ingredienserne til kikærtedellerne i blenderen. Ekstra smag: Top med husets yndlingsdressing.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre