Kikærtedeller med nye kartofler, dressing og hindbærsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramnye kartofler
  • 1 stksquash
  • 2 stkæg
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 50 gramhvedemel
  • 0.5 spsksalt
  • 25 grampinjekerner
  • 75 gramrucola
  • 125 gramhindbær
  • 150 grampuck hvid ost
  • 1 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salat efter eget valg
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kikærtedeller med nye kartofler, dressing og hindbærsalat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Vi har lavet milde og skønne vegetardeller, som vi serverer med nye kartofler, hvidløgsdressing og rucolasalat med hindbær og pinjekerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1000 gramnye kartofler
  • 1 stksquash
  • 2 stkæg
  • 1 stkløg
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 50 gramhvedemel
  • 0.5 spsksalt
  • 25 grampinjekerner
  • 75 gramrucola
  • 125 gramhindbær
  • 150 grampuck hvid ost
  • 1 stkøkologisk citron
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  salat efter eget valg
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 12-15 minutter. Pas på de ikke får for meget.

2. Skyl squashen og riv den på den grove side af rivejernet. Pres væden ud af strimlerne ved at klemme dem i hænderne og stil dem til side.

3. Kom æg, pillet løg og drænede kidneybønner i en minihakker og giv dem en snurretur til løgene er hakket fint. Bland det hele med revet squash, spidskommen, mel, salt og peber. Rør hele molevitten sammen til en lind fars.

4. Form fine små deller med håndfladen og en ske og steg dem i olivenolie til de er gyldne.

5. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysbrune. Køl dem af på en tallerken. Skyl rucola og bland med hindbær, pinjekerner og smuldret feta. Lav en dressing af skyllet og revet skal fra en citron, citronsaft, lidt olie og smag til med lidt salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

6. Bland til sidst dyppelse til deller og kartofler af presset hvidløg og creme fraiche og smag til med salt og peber.

7. Server de sprøde deller sammen med nye kartofler, hvidløgsdressing og hindbærsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive squash på rivejernet - hjælp evt. med at holde rivejernet og passe på fingrene! De kan også smuldre feta.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre