Kikærtedeller med spinat og salatost. Hertil ovnbagte kartofler og tomatsalat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 dåsekikærter
  • 35 gramspæde spinatblade
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkæg
  • 60 gramhavregryn
  • 0.5 spskspidskommen
  • 5 stktomater
  • 35 gramsalatmix
  • 1 pottefrisk basilikum
  • 1 stkrødløg
  • 100 gramgrønne oliven
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vegetariske deller lavet på kikærter, spinat og salatost - mums, de er altså ret gode! Vi serverer dellerne med ovnbagte kartofler og tomatsalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne. Skær kartoflerne i halve og vend dem i en god sjat olivenolie, lidt salt og peber. Fordel dem i et ildfast fad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i oven i ca. 30 min.

3. Skyl kikærterne og spinaten. Kom kikærter, spinat, salatost, æg, havregryn, spidskommen, lidt salt og peber i en foodprocessor eller blender. Blend det hele sammen til en fast masse.

4. Varm en pande op med en blanding af olivenolie og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Form herefter kikærtedellerne med en ske og steg dem, til de har en fast konsistens og gylden overflade på begge sider.

5. Skyl imens tomater, salat og basilikum. Skær tomaterne i den ønskede størrelse, rødløget i tynde skiver og hak basilikum. Vend tomater, salat, basilikum, rødløg og oliven sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber.

6. Server de lækre kikærtedeller med sprøde ovnbagte kartofler og tomatsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til minde børn i køkkenet: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne. Ekstra smag: Top med husets dressing.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre