Kikærtesalat med falafler og myntedressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramfalafler
  • 35 gramspæde spinatblade
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stksquash
  • 1 stkrødløg
  • 1 dåsekikærter
  • 285 gramløse majs
  • 1 stkcitron
  • 1 pottefrisk mynte
  • 3 dlgræsk yoghurt
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kikærter er en fantastisk proteinkilde til dagene uden kød. Her har vi både serveret dem som små sprøde kikærtedeller og lavet en lækker kikærtesalat toppet med myntedressing. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader og tilbered falaflerne efter anvisningen på pakken.

2. Skyl spinat, cherrytomater og squash. Skær cherrytomaterne i halve og riv squashen på den grove side af et rivejern. Pil skrællen af rødløget, halver løget og skær det i tynde skiver.

3. Dræn og skyl kikærterne og dræn majsene. Vend spinat, cherrytomater, squash, rødløg, kikærter og majs sammen med lidt citronsaft, olivenolie, salt og peber.

4. Skyl myntebladene, hak dem fint og rør mynten sammen med græsk yoghurt, lidt citronsaft, salt og peber.

5. Server de sprøde falafler med kikærtesalat og myntedressing. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn skylle spinaten og cherrytomaterne. Lad dem også dufte til mynten og smage dressingen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre