Kiksekage med masser af chokolade og mariekiks

Ingredienser

( 1 kage )

  • 150 gramsmør
  • 300 grammørk chokolade
  • 80 grampasteuriserede æggeblommer
  • 100 gramflormelis
  • 1 spskvanillesukker
  • 100 grammariekiks
  •  husholdningsfilm
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kiksekage er en vaskeægte 90'er klassiker. I dag findes der heldigvis pasteuriserede æggeblommer, så vi kan lave den med god samvittighed. Den er fyldt med chokolade, smør, æggeblommer og mariekiks. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt chokolade og lad det smelte sammen med smørret. Lad det køle lidt af i ca. 10 minutter.

2. Pisk æggeblommer sammen med flormelis og vanillesukker til en luftig masse. Hæld chokoladen ned i, imens du pisker grundigt.

3. Beklæd en rugbrødsform med husholdningsfilm og læg et lag chokolade i bunden og top med mariekiks, så de ligger tæt i et lag. Læg endnu et lag chokolade på og igen mariekiks. Fortsæt, så chokoladen er det sidste lag.

4. Lad kagen køle af i køleskabet i 4-6 timer.

5. Server kagen i små skiver. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn lægge chokolade og mariekiks i lag.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre