Klassens time-kage - nem og lækker

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 270 gramhvedemel
  • 450 gramsukker
  • 90 gramkakaopulver
  • 2 tsknatron
  • 1 tskbagepulver
  • 0.5 spskvanillesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 1.5 dlcremefraiche 9 %
  • 1.25 dlsolsikkeolie
  • Kokostopping
  • 125 gramsmør
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 175 gramflormelis
  • 150 gramkokosmel
  • 3 spskkakaopulver
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Den lækreste og svampede chokolade kage - perfekt til klassens time eller andre lejligheder, hvor der er brug for en klassisk chokoladekage, der også er frisk og lækker på dag to. Glæd dig - og god fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, sukker, kakaopulver, natron, bagepulver, vanillesukker og salt.

3. Pisk alle de våde ingredienser sammen i en anden skål: Æg, mælk, brygget kaffe, creme fraiche og solsikkeolie. Tilsæt nu de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.

4. Smør en en bradepande på ca. 25 cm x 35 cm eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag den i ca. 35 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

5. Imens kagen bager, kan du lave kokostoppingen klar. Smelt smørret i en gryde. Bland det sammen med kaffe, flormelis, kokosmel og kakaopulver.

6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Smør nu et godt lag kokostopping på kagen.

7. Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 2-3 dage.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver tl børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen og være med til at lave kokostopping.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre