Klassens time-kage - nem og lækker

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Kagedej
  • 270 gramhvedemel
  • 450 gramsukker
  • 90 gramkakaopulver
  • 2 tsknatron
  • 1 tskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1.25 dlsolsikkeolie
  • Kokostopping
  • 125 gramsmør
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 175 gramflormelis
  • 150 gramkokosmel
  • 30 gramkakaopulver
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Klassens time-kage - nem og lækker

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Den lækreste og svampede chokolade kage - perfekt til klassens time eller andre lejligheder, hvor der er brug for en klassisk chokoladekage, der også er frisk og lækker på dag to. Glæd dig - og god fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Kagedej
  • 270 gramhvedemel
  • 450 gramsukker
  • 90 gramkakaopulver
  • 2 tsknatron
  • 1 tskbagepulver
  • 0.5 spskvaniljesukker
  • 0.5 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 1.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1.25 dlsolsikkeolie
  • Kokostopping
  • 125 gramsmør
  • 1 dlbrygget kaffe
  • 175 gramflormelis
  • 150 gramkokosmel
  • 30 gramkakaopulver

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål: Mel, sukker, kakaopulver, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt.

3. Pisk alle de våde ingredienser sammen i en anden skål: Æg, mælk, brygget kaffe, creme fraiche og solsikkeolie. Tilsæt nu de tørre ingredienser og pisk det hele godt sammen i 2-3 minutter.

4. Smør en bradepande på ca. 25 cm x 35 cm eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i formen. Bag den i ca. 35 minutter - eller til der ikke hænger dej fast, når du prikker i kagen med en strikkepind.

5. Imens kagen bager, kan du lave kokostoppingen klar. Smelt smørret i en gryde. Bland det sammen med kaffe, flormelis, kokosmel og kakaopulver.

6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle lidt af. Smør nu et godt lag kokostopping på kagen.

7. Kagen kan selvfølgelig spises på dagen, men den holder sig frisk og svampet i køleskabet i 2-3 dage. Velbekomme!

Tip

Opgaver tl børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at hælde alle ingredienser i skålen. De kan også piske dejen sammen og være med til at lave kokostopping.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre