Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En super lækker butter chicken med kyllingefilet og en cremet og krydret sauce, som vi serverer med ris og friske koriander. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Ris og kød
- 250 gramris
- 450 gramkyllingefilet
- 3 fedhvidløg
- 3 cmfrisk ingefær
- Sauce
- 2 stkløg
- 3 spsksmør
- 1 spskspidskommen
- 0.25 spskgurkemeje
- 0.25 spskkardemomme
- 0.5 spskstødt koriander
- 0.25 spskstødt kanel
- 0.5 spsktørret chili
- 140 gramtomatpuré
- 2 dlpiskefløde
- 4 dlvand
- 1 stkagurk
- 1 pottefriske koriander
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Skær kyllingen i grove tern. Husk at vaske skærebræt og kniv grundigt efter brug. Bland kyllingestykkerne med presset hvidløg, revet ingefær og lidt salt og lad det stå lidt.3
Hak imens løgene og steg dem blanke i smør. Tilsæt kyllingen, inklusiv marinaden og steg videre til kyllingen har taget farve.4
Tilsæt spidskommen, gurkemeje, kardemomme, koriander, kanel og tørret chili efter styrke og smag og steg i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, fløde og vand og lad det simre. Smag til med salt og peber og evt. lidt flere krydderier.5
Skyl agurken og skær dem i stave.6
Server butter chicken med friske koriander, agurkestave og ris. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at rive ingefær og hvidløg. De kan også røre i gryden.
Du kan erstatte stødt koriander, kardemomme og kanel med en færdig garam masala blanding efter smag.